Crimea is Ukraine.jpg
Крим – це Україна • Crimea is Ukraine • Die Krim ist die Ukraine • La Crimée c'est l'Ukraine • Crimea es Ucrania • La Crimea è l'Ucraina • Crimeia é Ucrânia • Η Κριμαία είναι Ουκρανία • Крим е Украйна • Krim je Ukrajina • A Krím Ukrajna • Crimea là Ukraine

ყირიმი უკრაინაა • Krim er Ukraine • Is é an Crimea an Úcráin • Krimea adalah Ukraina • Krím er Úkraína • קרים זה אוקראינה • Қырым - Украина • 克里米亞是烏克蘭 • Crimea hè Ucraina • 크림은 우크라이나 • Crimea ແມ່ນ Ukraine • Krima ir Ukraina • Krymas yra Ukraina • Krim ass Ukraine • Крим е Украина • Crimea ialah Ukraine • ކްރައިމިއާ އަކީ ޔޫކްރޭން އެވެ • Il-Krimea hija l-Ukrajna • Ko Crimea ko Ukraine • Крым бол Украин • क्रिमिया युक्रेन हो • Krim is Oekraïne • Krim er Ukraina • کریمه اوکراین است • Krym to Ukraina • Crimeea este Ucraina • Крым - это Украина • • • • • ਕ੍ਰੀਮੀਆ ਯੂਕਰੇਨ ਹੈ • Крим - ето Украина • Krim - to je Ukrajina • Крым - ин Украина • แหลมไครเมียคือยูเครน • Кырым - Украина • Крым - эto Украина • Kırım Ukrayna • Krym Ukraina • Qrim - Ukraina • رىم ئۇكرائىنا • کریمیا یوکرین ہے۔ • Ang Crimea ay Ukraine • Krim on Ukraina • क्रीमिया यूक्रेन है • Krim je Ukrajina • Krym je Ukrajina • Krim är Ukraina • Is e Crimea an Úcráin • Krimeo estas Ukrainio • Krimm on Ukraina • クリミアはウクライナです • Krim is Oekraïne • قىرىم ئۇكرائىنا • ክሪሚያ ዩክሬን እያ። • క్రిమియా ఉక్రెయిన్ • கிரிமியா உக்ரைன் • Қрим Украина аст • ක්‍රිමියාව යනු යුක්රේනයයි • کریمیا اوکراین دی • କ୍ରାଇମ ହେଉଛି ୟୁକ୍ରେନ | • क्रिमिया हे युक्रेन आहे • ക്രിമിയ ഉക്രെയ്നാണ് • क्रीमिया यूक्रेन अछि • Crimée ezali Ukraine • Crimea est Ucraina • کریمە ئۆکرانیایە • Crimea se Ikrèn • ICrimea yiUkraine • क्रिमिया म्हळ्यार युक्रेन • Ti Krimea ti Ukraine • Crimea bụ Ukraine • क्रीमिया यूक्रेन ऐ • ક્રિમીઆ યુક્રેન છે • Crimea ha'e Ucrania • Crimea yw Wcráin • क्रीमिया यूक्रेन हवे • ခရိုင်းမီးယားသည် ယူကရိန်းဖြစ်သည်။ • ক্রিমিয়া ইউক্রেন • Крым - гэта Украіна • Krimea Ukraina da • Krim is Oekraïne • ক্ৰিমিয়া হৈছে ইউক্ৰেইন • Ղրիմը Ուկրաինա է • القرم هي أوكرانيا • ክራይሚያ ዩክሬን ነው። • Krimea është Ukrainë • Crimea markax Ucrania markankiwa • Krım Ukraynadır

Алла Назімова

Материал из Крымологии
Перейти к: навигация, поиск
акторка
Алла Назімова
Марем-Ідес Левентон
Nazimova Marionettes.jpg
Алла Назімова у Бродвейській п'єсі «Маріонетки» 1911 року.
Период жизни
22 мая 1879  —  13 июля 1945
Место рождения

Ялта

Алла Назімова (англ. Alla Nazimova, справжнє ім'я: Марем-Ідес Левентон англ. Marem-Ides Leventon; 22 травня (3 червня) 1879, Ялта — †13 липня 1945, Лос-Анджелес, США) — американська акторка театру та кіно. Ukrainian:

Життєпис

З 15-ти років навчалася в Одеському філармонічному училищі. Після училища майбутня голлівудська кінозірка була прийнята в Московський художній театр (курс Станіславського). Але ранній успіх не сприяв її акторській кар'єрі. Кілька років Назімова грала на сценах провінційних театрів. 1904 року трупа Павла Орлєньова — чоловіка Назімової, гастролювала в Німеччині, Великій Британії, звідки вирушила до США. Успішна гра Назімової допомогла їй укласти вигідний контракт з одним з Нью-Йоркських театрів.

1910 року Назімова відкрила в Нью-Йорку Театр власного імені. Популярність у театральних глядачів сприяла запрошенню Алли до Голлівуду, де вона швидко стала однією з найпопулярніших кінозірок.

До кінця своїх днів актриса грала на театральній сцені й знімалася в кіно. Талант колишньої кримчанки знайшов свій вияв і в літературі.

Внесок А. Назімової в американське кіномистецтво відзначений двома зірками на Алеї Слави Голівуда. Одну з своїх п'єс — «Анна Крісті», нобелівський лауреат Юджин О'Ніл написав у розрахунку на гру саме А. Назімової.

Фільмографія

Рік Фільм Оригінальна назва Роль Примітки
1916 Війна наречених War Brides Джоан
1918 у кіно|1918 Одкровення Revelation Джолін
Іграшки долі Toys of Fate Зора / Гаґа
Жінка з Франції A Woman of France
Око за око Eye for Eye Гассуна також продюсер та сценарист
1919 З туману Out of the Fog Віра і Єва
Червоний ліхтар The Red Lantern Малі / Бланш Саквілл
Виродок The Brat виродок також продюсер та сценарист
1920 Сильніше смерті Stronger Than Death Сіґрід Ферсена також продюсер
Серце дитини The Heart of a Child Саллі Снейп також продюсер
Мадам Пікок Madame Peacock Джейн Ґоринґ / Ґлорія Кромвелл також продюсер та сценарист
Мільярди Billions принцеса Трілова також редактор та сценарист
1921 Каміла Camille Маргарита Ґотьє / Манон Леско
1922 Ляльковий будинок A Doll's House Нора Елмер також продюсер та сценарист
1923 Саломея Salomé Саломея також продюсер
1924 Мадонна вулиць Madonna of the Streets Мері Карлсон / Мері Ейнслайг
1925 Спокутаний гріх The Redeeming Sin Джоан
Мій син My Son Ана Сільва
1940 Втеча Escape Еммі Ріттер
1941 Кров і пісок Blood and Sand Сеньйора Августа Ґальярдо
1944 В наш час In Our Time Зофія Орвід
Міст Сан-Луїс-Рей The Bridge of San Luis Rey Донья Марія, маркіза
З того часу як ви пішли Since You Went Away Зофія Козловська


Все тексты и изображения, опубликованные в проектах Крымологии, включая личные страницы участников, могут использоваться кем угодно, для любых целей, кроме запрещенных законодательством Украины.